Dorë njeriu

Dorë njeriu

 

DORE NJERIU

 

Në një gur ka një dorë të gdhendur njerëzore, në të cilën gishtat dhe madje thonjtë duken shumë mirë; nga kjo shenjë në një distancë shumë të shkurtër dhe në lindje vendosëm në një tenxhere prej balti dhjetë thasë me karafila ari dhe një shishe me letra të ndryshme në një thellësi 1,5 arsini.
Ky gur me dorën gjendet në përroi ku takohet lumi; në vendin ku fillon përroi, ka një shatërvan të quajtur Chatal Cesme; prej andej kalon një shteg, ngjitur me shtegun dhe sipër burimit ka një gur si pllakë me një kryq të vogël të gdhendur mbi të; nën këtë gur kemi fshehur 5 canta me monedha turke prej ari; të gjithë rame dakort me njëri-tjetrin kur të kthehemi në këto vende të ndërtojmë një shatërvan të mirë.
Nga ky shatërvan, Duke parë në lindje mund të shihet një shpellë e hapur; Në hyrje të shpellës nga e djathta, shihet një kokë të një luani të gdhendur; vështrimi i tij është mbi një shkëmb të vogël; poshtë këtij shkëmbi fshihen në një pako dokumentat tona dhe 1qindarkë… ne e quajtëm këtë shpellë “shpellë me keca”.
Nga kjo shpellë fillon një shteg dhie që shkon deri në Chal Tepe … në luginën e dytë ka një shatërvan i cili ka ujë shumë të mirë dhe quhet “çezme e mire”.
Duke parë burimin në të djathtë, ka një gur dhe një vajzë të gdhendur mbi të dhe një lule në të majtë; një mushkë me bizhuteri prej ari i varrosëm pranë vajzës.

 

leave a Comment

Your email address will not be published.*